Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Aromaterapia

 

 

Aromaterapia on kokonaisvaltainen hoitomuoto, jossa eteerisiä öljyjä käytetään mm. hieronnassa, kylvyissä ja hengityksen välityksellä. Kasveista erotetuilla eteerisillä- eli haihtuvaöljyillä on kemiallisen koostumuksensa perusteella määriteltyjä terapeuttisia ominaisuuksia, joita voidaan käyttää terveyden edistämiseksi ja sairauksien ehkäisemiseksi. Niiden fyysisten ja psyykkisten vaikutusten yhteistoiminta luo edellytykset terveyden ylläpitämiseksi. Aromaterapia on erityisen vaikuttava hoitomuoto stressistä johtuvien ongelmien hoidossa sekä useissa kroonisissa tiloissa. Aromaterapialla muun muassa poistetaan turvotusta ja lihasjännityksiä, lievitetään kipuja, uudistetaan solukkoa ja hoidetaan psyykkisiä jännityksiä, tasapainotetaan elintoimintoja ja elvytetään aineenvaihduntaa.

Eteerinen-eli haihtuvaöljy on aromaattinen, haihtuva aine joka on erotettu tarkkaan määritetystä kasvilajista höyrytislaamalla tai kylmäpuristamalla. Niitä on käytetty tuoksuina, mausteina ja lääkkeinä tuhansia vuosia.

Eteerisiä öljyjä on olemassa noin 400 erilaista maailman eri osien kasveista. Yleisimmin aromaterapiassa käytettyjä ovat esimerkiksi Laventeli (Lavandula angustifolia), Kamomilla (Matricaria requtita) ja Rosmariini ( Rosmarinus officinalis) Ne löytyvät myös Euroopan farmakopeasta 2008.

Aromaterapiassa on vallalla useita eri suuntausta jotka perustuvat maailman eri lääkintäjärjestelmiin. Länsimaista lääkinnällistä aromaterapiaa eli eteeristen öljyjen lääkkeenomaista käyttöä tekevät vain lääkärit. Hoitoterapeuttisessa aromaterapiassa eteerisiä öljyjä käytetään ulkoisesti ihon läpäisevyyttä hyväksikäyttäen esimerkiksi hieromalla tai höyryhengityksen avulla. Kosmeettinen aromaterapia on kosmetologien toteuttamaa hoitoa, jossa hoidon päämääränä on hyvinvoiva kaunis iho. Siinä käytetyt tuotteet eivät aina ole luonnon tuotteita vaan saattavat olla synteettisiä. Silloin kyseessä ei ole aromaterapiahoito.

Aromaterapiahoitolat ovat yleisiä kaikkialla maailmassa. Aromaterapia on yleisesti hyväksytty hoitotyön väline esimerkiksi saksalaisessa terveydenhuollossa ja aromaterapeuttisia öljyjä käytetään eurooppalaisissa sairaaloissa. Ranskassa aromaterapia kuuluu lääkärien erikoistumistutkintoon
.

 

©2017 Beauty Room - suntuubi.com